lørdag den 21. marts 2009

Ligesom hjemme i Indien...

Sådan sagde min køkkenchef altid når der var noget med karry på menuen. Det glemmer jeg aldrig og siger det selv hver gang jeg smager en karryret til. Jeg er lige kommet hjem fra byen efter at have set 'Slumdog Millionaire'. Jeg var spændt om den var sine 8 Oskar´s værd. Og ja, det var den! Jeg er selv 'bidt af en gal inder' og var glædelig overrasket over resultatet. Den holdt stilen fint og blev heldigvis ikke alt for klæg tilsidst. Den sluttede endda af med en skøn dansescene. Ak ja, hvem der bare hørte til i et Bollywood-drama. Hmm, der er sikkert nogen der vil påstå at der vil jeg passe helt fint ind. Iklædt sari og overhældt med flitterstads :-)

Jeg har ingen sari, men jeg har dog lidt indiske smykker. Disse armbånd har jeg gået med i mange år. De var bandlyst til en æske i de år jeg var i storkøkken, men blev fundet frem igen da jeg holdte. Jeg har fået dem alle som gaver på mærkedage, så de har hver deres historie. Det ornamenterede med 'kattepoter' var en gave fra misserne da jeg blev HF student. 

Jeg er mæt, træt og godt tilfreds med dagen. Det var en italiensk buffet-restaurant, min veninde og jeg spiste på, så jeg har mæsket mig i alle mulige delikatesser og lækkert brød. Nu skal jeg bare flyde på sofaen med en varm kat og et glas rødvin. Jeg var oppe kl 7 i morges for at smøre madpakke til Nallefar, så han havde noget at spise på rejsen. Jeg kunne ikke sove efter han var taget afsted, så jeg går nok snart omkuld. Det bliver dejligt med et par dage alene, hvor jeg bare skal slappe af, hvile mig og sove så meget som muligt.

Han fik nogle rustikke kyllingesandwiches, æbler, kildevand og lakridsbolcher med. Jeg blev nød til at forkæle ham lidt på forhånd. Det er hans fødselsdag i morgen og det er første gang i 15 år at jeg ikke skal fejre ham. Lidt mærkeligt, men mon ikke der bliver en lille ekstra mini-fødselsdags middag, når han kommer hjem på mandag.

15 kommentarer:

 1. Kære Malou
  Det lyder til, at I havde en fin aften, med film, mad og samvær.
  Dine armringe er søde, jeg har et eller andet sted i huset 7 tynde sølvarmringe, som man ta`r på sammen, det er noget fra Marokko, da min mand og jeg var dernede, dem gik jeg også rigtig meget med, nu kan jeg slet ikke få dem på, på grund af mine åndsvage hænder. Armringe er yt for mit vedkommende.
  Knus fra
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Maolu, et stort tillykke med Nallefar - han var heldig at få sådan en lækker madpakke med til rejsen.
  Det var meget spændende at læse om dine oplevelser i går, og den film må vi bare se. Jeg er sikker på, at det lige er mig. Indien virker dragende, selv om det også er et land med mange forfærdelig fattige mennesker. Jeg har været med til at lave mange udsendelser om Indien.
  Armbåndene er utroligt yndige - og det var sødt gjort af kattene at give dig ét, da du blev HF'er :)

  Ha' en dejlig forårssøndag!

  SvarSlet
 3. det lyder som en fantastisk dag i havde i går - jeg vil rigtig gerne se filmen - den får rigtig gode anmeldelser. Dine armbånd er fantastisk smukke. Og så har du ovenikøbet fået dem i forbindelse med mærkedage. God søndag.

  SvarSlet
 4. Glæder mig at du kunne lide filmen og tillykke til Nallefar. ;)

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Tillykke med din mand!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. Tillykke med Manden :-)Elsker duften af Karry !

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke
  Det var bare en super hyggelig aften, det var så dejligt at komme lidt ud.
  Tak, jeg elsker dem og tager dem aldrig af. Ærgeligt at du ikke kan bruge dine marokkanske mere, er det ikke noget din datter måske kan få glæde af?
  Knus fra
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Madame
  Tak, så blev han 44 og forkælet igen :-)
  Det var virkelig en rørende film, men også barsk. Jeg har aldrig drømt om at komme til Indien, jeg har hørt rædselshistorier nok fra folk der har været der. Varmen, stanken, slummen og fattigdommen - jeg ville få et akut anfald af weltsmertz som jeg sikkert aldrig ville komme mig over.
  Men jeg elsker at læse og høre om alle de spændende ting landet også har at byde på.
  Jeg er SÅ glad for de armbånd, de er blevet en del af mig. Mine katte er generalt meget betænksomme og generøse. Sidste jul fik jeg de smukkeste troldekugle øreringe af dem :-)
  Du må også ha´ en skøn søndag.
  Klem

  SvarSlet
 9. Hej Anette
  Det var bare sådan en dejlig dag. Det er bestemt en film der er værd at se i biografen.Tak, jeg er simpelthen også så glade for dem. Det sidder mange gode minder om det håndled :-)
  Også god søndag til dig.
  Malou

  SvarSlet
 10. Hej Bibo
  Den skulle du bestemt unde dig selv at gå ind og se.
  Tak, det vil jeg give videre når jeg ser ham igen.
  God søndag!
  Malou

  SvarSlet
 11. Kære Vibeke
  Tak skal du have :-)
  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Hej Miri
  Tak for det :-)
  Uh, der er heller ikke noget så dejligt som duften af karry. Det kan varme helt ind i sjælen. Indisk aromaterapi :-)
  God søndag til dig.
  Malou

  SvarSlet
 13. Oh, jeg så den i premiere-weekenden og er vildt begejstret. Er ved at læse bogen nu. ;)

  SvarSlet
 14. Hej Bibo
  Jeg ville også gerne have set den før, men det var en Politiken+ film, så jeg måtte pænt vente :-)
  Da jeg så at den var baseret på bogen 'Q & A' besluttede jeg mig også for at den ville også jeg læse. Så jeg tror lige jeg logger ind og reseverer den på biblioteket.
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Tak skal I ha' alle sammen :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...