tirsdag den 3. marts 2009

Kål på resterne...

Det blev til en gang nem restemad i dag. Der var stadig 2 nakkekoteletter tilbage fra i går. Jeg blandede resten af salaten sammen med den knækkede spelt og serverede til. Der var et rødt spidskål i kassen i denne uge, som jeg gerne ville lave til. Vibeke lavede en spændende variant i aftes, men jeg kunne desværre ikke få frisk mozzarella i den lokale biks. Så jeg fandt på noget andet i stedet.

Spidskålen blev dampet i grove strimler, vendt med citronsaft, olie, salt/peber og drysset med ristede solsikkekerner.

Kotelet i fad m/speltsalat & dampet spidskål.

De farver kunne jeg slet ikke stå for. Det ligner jo næsten et moderne maleri.

18 kommentarer:

  1. Dejligt med restemad :-) Du har ret - det ser skønt ud med alle farverne

    SvarSlet
  2. Hej Anette
    Ja, restemad kan være en dejlig ting. Jeg er vild med de farver. Mon ikke der er nogen der ikke vil spise mad der er lilla :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  3. Hej Malou

    Ja, hold da op der er knald på farverne.
    Uhm, god idé med solsikkekernerne til salat - jeg elsker solsikkekerner.
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  4. Hej Hanne
    Det er fordi det er ekspressionistisk restemad :-D
    Jeg elsker simpelthen ristede solsikkekerner, de kan bruges til så mange gode ting. Jeg laver også pesto af dem i stedet for de dyre pinjekerner.
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  5. Så skønt med alle de gode ideer her i blog-verden.
    Jeg har aldrig tænkt, at man kunne bruge dem til pesto. Det skal - også - prøves!

    SvarSlet
  6. Rød spidskål - det er jo bare så smukt! Det kendte jeg ikke, og det hele lyder rigtig lækkert, Malou! Vi bruger også meget solsikkekerner i salater - og kerner af enhver slags. Det giver gode, sunde planteolier, som vi har så godt at få indenbords.

    Tak for dejlig inspiration :O)

    SvarSlet
  7. Hej Hanne
    Ja, det er mange godt tips man kan støve op omkring på bloggene. De er perfekte let-ristede til pesto.
    Og så er de billige :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  8. Hej Madame
    Det røde spidskål er en gammel art der har fået en rænnesance. Der var mange 'røde' grøntsager før i tiden. De første gulerødder som hollænderne bragte hertil var eksempelvis violette. De er bare så smukke.
    Jeg er også til alle slags kerner. De giver jo 'celle-fedt' og ikke 'delle-fedt' :-D
    Dejligt at du bliver inspireret.
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  9. Kære Malou
    Jeg havde da lavet en kommentar, hvor pokker er den henne?
    Gud ved om jeg undlod at udgive den!
    Det ser sørme flot ud din mad, ja det med at spise lilla mad, - hvis jeg ikke vidste hvad det var, så havde jeg nu nok luret lidt, Jeg dækkede jo mit til i går, så jeg så ikke farven så meget da jeg spiste.
    Er du enlig idag?
    Knus fra Vibeke

    SvarSlet
  10. Kære Vibeke
    Det nummer har jeg også lavet et par gande. Det er nemt at komme til at trykke på 'vis eksempel' i stedet for 'udgiv'.
    Ja, det var så flot at det næsten var en skam at spise det. Jeg har også engang fået lilla blomkål, hvor jeg ikke troede på at det var naturligt :-)
    For en gangs skyld er jeg ikke alene hjemme, men jeg lader som om. Hygge foran computeren med benene oppe og et glas rødvin i hånden. Det er lige til at holde ud :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  11. Ja sådan skal det da bare gøres, -
    Jeg havde også mange mærkelige tanker omkring de farver blomkål kommer i.
    Det her Spidskål minder mig om, de der pyntekål, dem man kan få i en hulens masse farver.
    Knus Vibeke

    SvarSlet
  12. Yep, det er fin afslapning :-)
    Pyntekål? Den har jeg vist aldrig set. Men jeg kigger heller ikke så meget på blomster og planter. Jeg kan jo ikke ha´ nogen her med det altædende Myre-kræ :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  13. Hold da op hvor ser det bare rigtig flot ud i farverne, selv om jeg sidder her prop mættet så tror jeg da godt der lige kunne snige sig lidt ned, hvis det der blev sat foran mig. God dag til dig

    SvarSlet
  14. Hej Pernille
    Tak, det er jeg glad for. Det er et godt eksempel på at 'spise med øjnene' :-)
    Også god dag til dig!
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  15. Fantastiske farver det spidskål har - det har jeg aldrig set tidligere! Man kan desværre ikke få spidskål hernede... det ser ellers lækkert ud!

    SvarSlet
  16. Hej Nille
    Du kan også tro jeg gloede måbende første gang det var sådan en sag i kassen. Men den smager ligesom helt almindelig spidskål. Tak, det var også rigtig lækkert :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  17. Fantastiske farver - det er jo lige før, man ikke nænner at spise det!

    (som du kan se er jeg i gang med at læse mig igennem hele arkivet - hyggelig læsning :-))

    SvarSlet
  18. Hej Piskeris
    Ja, er det ikke utroligt at der findes mad i de farver fra naturens side.
    Aj, hvor er det cool at du læser det hele :-)
    Glade påskehilsner
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...