søndag den 1. marts 2009

I sneglefart...

Nu skulle det være! Jeg har gået og haft kig på disse lækre kanelsnegle fra 'Signes mad' længe. Vibeke bagte dem så sent som i mandags og da svor jeg at de skulle bages her i weekenden, hvis jeg kunne skrabe lidt kræfter sammen. Og det kunne jeg lige akkurat.

Det blev også til lidt frokost. Jeg pillede skroget af gårsdagens kylling og lavede en kyllingesalat. En tyk skive rugbrød, lidt salat og Irma´s syltede øko-agurker, så var den i vinkel.

Sneglene efterhævede og klar til ovnen. Jeg brugte sigtet speltmel i stedet for hvede og mørk muscavado i stedet for alm sukker.

Nybagte og fristende. Det er genialt at de bliver bagt i et fad, ikke nogen bageplade med fastbrændt sukker at bakse med bagefter. Nu har jeg også bagt mere på en uge end jeg har gjort hele det sidste år.

En balje Pukka te og lune snegle med glasur. Søndagsfryd!

19 kommentarer:

  1. Kære Malou
    De er bare gode ikk? og ikke særlig besværlige, fik du manden til at ælte, eller kunne du selv?
    Det med fadet er genialt, så har man styr på dem.
    Knus VIbeke

    SvarSlet
  2. Kære Vibeke
    Jeg kunne helt selv! Men jeg kan godt mærke det i hænder og fingre nu, men det var altså det værd.
    Det er så genialt med det fad, det havde jeg aldrig skænket en tanke.
    Nu er jeg bare helt mæt. Jeg spiser aldrig hvidt brød, så det ligger lidt tungt i maven. Måske skulle jeg ikke ha´ spist nr 3 :-D
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  3. Åh, det er da ikke hver dag, at du får snegle, så lidt forspisning er vel ok.
    Jeg syntes den dej er let, at have med at gøre. men jeg bruger jo også røremaskine. Længe leve maskinerne, havde jeg ikke dem, så havde det set sløjt ud, dem vil jeg ikke undvære.
    Knus Vibeke

    SvarSlet
  4. De ser vildt lækre ud de snegle. Mon ikke jeg skulle kigge forbi Vibeke og se opskriften...

    SvarSlet
  5. Hm - og kyllingesalaten også!!

    SvarSlet
  6. Hej Malou

    Der er ikke så meget andet at sige: Mmmmmmmmm - så lækkert.

    Kh Hanne

    SvarSlet
  7. Det er da ren fryd, Malou, både for mave og øjne! Og sikke en god idé at bruge speltmel, det gør vi også tit her. Den opskrift må jeg prøve en dag, vi skal have gæster.

    Din grønne kop med underkop er bare utrolig smuk ;o)

    SvarSlet
  8. Du har helt ret Vibeke, det er meget sjældent at jeg får snegle (og andre kager), så det går vist an. Men jeg kan vist nøjes med en meget let aftensmad :-)
    Det er en rigtig nem dej, jeg kunne lige klare den. Men jeg tror også jeg bliver nød til at skal ha´ en bette maskine på et tidspunkt. Er den Kenwood du har sådan en multi-funktion´s en?
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  9. Hej Anette
    Tak, der var også drønlækkert. Begge dele. Der er ihvertifald et link hos Vibeke til Familiemad, hvor opskriften stammer fra.
    Jeg er helt oppe at køre over alt det sukker :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  10. Hej Hanne
    Nej, det er der vist ikke. Den sætning siger det hele :-D
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  11. Hej Madame
    Tak, det var skam frydefuldt :-)
    Speltmel er godt til mange ting. Næste gang tror jeg jeg vil prøve med en grovere variant, så der kommer lidt fuldkorn i maven sammen med alt det sukker.
    Jeg er så vild med den kop, den er såmænd fundet i på udsalg IKEA engang for længe siden. Teen bliver hurtig en behagelig drikketemperatur pga den store overflade.
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  12. Lækkert lækkert! Både kyllingesalaten OG sneglene.
    Kop med underkop - er det den fra IKEA?

    SvarSlet
  13. Hej Kari
    Tak, tak - det var guffenuf :-)
    Godt spottet, det er den fra IKEA. Den fåes vist også i blå. Den kommer alt for sjældent i brug, for jeg har kun den ene. Måske skulle jeg snart tage et smut derud og daldre lidt :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  14. Ja Malou, nu skal du "høre" det er en Kenwood chef, og ved du hvad, den røremaskine købte min bror til os, engang vi var på et marked sammen, han handlede sig til den for en pris af 80 kr.
    Da vi kom hjem og satte den til, måtte min mand skifte olie på den, for det der var, lugtede ramt og grimt når den kørte, måske troede dem der solgte, at den var færdig, for prisen hører jo ingen steder hjemme, vi blev forbavset over den pris, - fakta er, den kører fantastisk, min mand har kørt megen dej på den maskine, og nu gør jeg det, og den kan jo meget mere.
    Knus Vibeke

    SvarSlet
  15. Wow, Vibeke. Det lyder som noget af et kup. Men ja, sælgerne har sikkert troet at den var ved at brænde sammen. Det er virkelig 'value for money'. Måske skulle jeg gå på jagt i byens genbrugsbutikker og se om der er et eller andet der er værd at investere i.
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  16. Kære Malou, genialt med det fad, men hvad slags fad har du brugt? Er det bare et alm. ildfast fad?Godt du kunne klare æltningen selv. Synd du måtte skille dig af med den røde.
    Kh. Susanne

    SvarSlet
  17. Hej Susanne
    Det er et stort pyrex-fad, men alt ildfast kan bruges.
    du kan tro det hævnede sig med det æltning, men det vidste jeg godt det ville. Så pyt, jeg kan tage det ligt med ro i morgen.
    Big red står stadig bag døren og venter på at blive solgt. Der er ikke nogen der har budt på den endnu. Men det er bare et spørgsmål om tid, før jeg skal sige farvel. Piv!
    Fortsat god søndag aften
    Kh Malou

    SvarSlet
  18. YES!! Kan mit IKEA ;0)
    Syntes den er så sød den kop, at jeg overvejer at invisterer i en eller to selv.
    Har også en iden om at bruge den som en gave til en veninde :0)

    SvarSlet
  19. Hej Kari
    Det er også en super god gaveidé :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...