onsdag den 18. marts 2009

Restedag...

Heldigvis er der rester fra i går der bare skal varmes. Jeg kogte en hel pose kikærter, så der er en kæmpe portion til fryseren. Jeg fryser dem i et lag i poser, som jeg suger luften ud af. Så fryser de i 'plader' der nemt kan brækkes den ønskede mængde af til optøning. Og som en bonus, kan de stables i fryseren og spare en masse plads.  

Jeg lavede en appelsinsalat til resterne. Det er appelsiner i tynde skiver med lidt god olivenolie, Maldon og friskkværnet peber.

Der kom også ½ bæger feta fra Løgismose på og salaten blev drysset med ristede græskarkerner inden servering.

Jeg elsker denne gamle tallerken. Den hang på væggen som platte i køkkenet da jeg var barn. Da den kom mig i hænde, besluttede jeg mig for at bruge den, selv om det er en antikvitet. Smukke ting gør mig glad at bruge. 

Det har været noget helt fantastisk vejr i dag. De to altankumpaner nød det i fulde drag.

20 kommentarer:

  1. Kære Malou
    Dejligt at slippe hurtigt omkring maden idag.
    Den tallerken er rigtig flot, den og appelsinsalaten klær hinanden!
    Lige da jeg så billedet af misserne på altanen, tænkte jeg, hvad pokker, - er de i kravlegård? derefter så jeg hvad det var.
    Knus fra
    Vibeke

    SvarSlet
  2. De ser da rigtig ud til at nyde det - de to altankumpaner ;)

    SvarSlet
  3. Din appelsinsalat lyder rigtig spændende, Malou, den må vi lave i aften. Og tak for din gode idé med at fryse kikærter på den måde - det er jo genialt og meget tidsbesparende!

    Lækker mad anrettet på en smuk tallerken højner jo vores livskvalitet mange trin, sikke en god idé at du ikke bare har din antikvitet hængende til pynt.
    Varme hilsner til dig og de to altankumpaner - og ha' en dejlig torsdag :)

    SvarSlet
  4. Sikke et godt fif med de kikærter :-) Igen smuk billed af kattene, det ser ud til at de nyder hinanden selskab - hvad laver den 3. imens?

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  5. Manden i mit liv har længe 'dyrket' det der med at fryse kikærterne, han nøjes bare med at udbløde dem inden. Idéen opstod vist, fordi han har det med at glemme at lægge kikærter til opblødning, når han skal bruge dem ;-) .

    Mine katte er også helt tændt på foråret! Især Møffe. Han lå en halv times tid på terrassen i går eftermiddags - mens jeg sad og smovsede solskin i en lækrog. Ahhhhh!

    SvarSlet
  6. Kære Vibeke
    Ja, det er dejligt når der er hurtige rester. Tak, jeg elsker den tallerken.
    Ha ha, ja 'børnene' kommer ud i kravlegården. De elsker den altan :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  7. Hej Anette
    Du kan tro de står ved altandøren og skriger, så snart der er en solstråle. De er ikke til at drive ind igen :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  8. Hej Madame
    Glæd dig, det er en skøn salat. Kombinationen af den salte feta og den søde appelsin er super god.
    Ja, er det ikke et godt tip til hurtige kikærter. Jeg gør det også med kidney- og hvide bønner, butterbeans og grønne linser. Så kan jeg altid lave mad i en ruf :-)
    Jeg elsker den tallerken og bruger den rigtig meget. Når jeg har tomater i huset ligger de altid på den.
    Også varme hilsner og ønsket om en god torsdag herfra. Også fra kumpanerne :-D

    SvarSlet
  9. Hej Birthe
    Det er simpelthen så nemt at fryse dem på den måde.
    Mens Iske og Myren nyder solen, sidder Trixie inde i køkkenet og skuler vredt ud på dem. Hun er ikke vild med altanen, sæt der kom blæst på hende. Hun er pænt sær :-)
    Mange hilsner
    Malou

    SvarSlet
  10. Hej Bente
    Ja, det er træls at glæmme at sætte nogle i blød, hvis man står og skal bruge dem.
    Jeg koger mine inden frysning, så jeg hurtigt kan tilsætte dem til retter og salater. Og så kan jeg lave hummus på 10 min i stedet for først at skulle koge kikærterne i 1 time. Men jeg tror bestemt at jeg skal prøve at udbløde og fryse nogen, så der altid er nogen klar til falafler.
    Det lyder som om du og Møffe fik hygget igennem i solen :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  11. Hej Malou
    Jeg anede ikke at man kunne frygse kikærter, det gør det hele meget lettere.
    Din appelsin salat skal jeg have afprøvet,og den er smukt anrettet, det er jo halvdelen af oplevelsen.
    De katte er bare for søde
    Knus

    SvarSlet
  12. Smuk mad på en smuk tallerken. Kan godt forstå du vil bruge den. Og de misser, altså!! :o) Tsk tsk.

    Kikærter i plader på frys...! Hvor smart må det være! :o)

    Kh. Susanne

    SvarSlet
  13. Hej Susanne
    Tak, jeg er bare så glad over at kunne servere mad på den.
    De misse-børn giver mit liv indhold og mange hyggestunder :-)
    Ja, er det ikke drønsmart med de kikærter?
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  14. Hej Pernille
    Jeg er så glad for at ha´ kikærter i fryseren. Dem på dåse syntes jeg smager af metal. Nogle gange får jeg den der 'hummus - lige nu' trang og så er det nemt lige at hive nogle ud af fryseren.
    Appelsinsalaten er virkelig lækker, den kan også laves af ferskner og vandmelon alt efrer sæson. Feta og frugt er altid et hit. Og ja, anretningen betyder faktisk noget.
    Hi hi, de katte er bare super søde. (bare ikke kl 4 om natten, når de tramper rundt oven på dynen)
    Knus
    Malou

    SvarSlet
  15. Det er da en rigtig smart måde at få kikærter og bønner til at fylde så lidt som muligt i fryseren. Tak for den ide. Den tager jeg til mig.
    De er søde, dine katte

    SvarSlet
  16. Hej Betty
    Dejligt at du kunne bruge tippet til noget.
    Tak, de er mine kære små :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  17. Tak for rådet med et lag i poserne. Har aldrig tænkt på det med bønner og ærter, men bruger det med hakket kød, hvis Gemalen har købt stort ind.
    Har lige opdaget at Ældste er helt vild med kikærter. Teenagere kan være svære at tolke ;0)

    SvarSlet
  18. Hej Kari
    Der er super smart at fryse ting i tynde plader. Som du gør jeg det også med kød. Det giver optimal udnyttelse af fryserpladsen og det har jeg brug for :-)
    Jeg tror måske at der er lidt 'mode' i kikærter. Men det er da dejligt at de kan spises af yngre mennesker også :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  19. Jeg har lige vist manden din rollespils-gryderet, og han er fyr og flamme. Det er lige mad efter hans hjerte, så nu ved jeg da, hvordan jeg skal gøre ham glad. Jeg må se at finde en passende dag til at prøve den af!

    Og til lykke med dit indlæg nr. 100 for lidt siden :o)

    SvarSlet
  20. Hej Nina
    Hvor dejligt at høre, det er altså også lækkert. Lav en kæmpe portion, det er rigtig godt at ha´ i fryseren :-)
    God fredag.
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...