søndag den 8. marts 2009

Diner dinner...

I dag har jeg tilbragt meget tid i køkkenet. Dog ikke på at lave mad, men på at rydde op og flytte rundt. Det kostede lige alle mine kræfter, men jeg er bare så tilfreds med resultatet. Heldigvis var der noget færdig kylling tilbage fra i går, så jeg kunne lave hurtig aftensmad.

Kylling, hjemmelavede ovn-pommes frites, ketchup, Irma´s syltede øko agurker, remoulade af hakket pickles og græsk yoghurt. 

For et par år siden pillede jeg skabslågerne af, jeg kan godt lide at man kan se tingene. Nu har jeg haft det hele nede og byttet rundt på det. Det jeg bruger sjældent, røg op oven på skabet.

Jeg har ikke pillet lågerne af ind til mine tørvarer, så der kunne jeg gemme alt muligt rod. Nu er det blevet organiseret lidt bedre. Det er dejligt at kunne have alle mine krydderier i en kurv. Før måtte jeg slå korsets tegn, åbne skabet og håbe på det bedste :-)

Der blev også lige ryddet op i 'maskinparken', det stod hulter til bulter. Nu er der også blevet plads til både konserves og kurve med kornprodukter og pasta. Nu står alle mine 'rystebrød' på Big Red´s plads. I morgen kommer der til at stå en Römertopf (dem har de på tilbud i Fakta i denne uge).

12 kommentarer:

  1. Jeg har en grim samvittighed med mine køkkenskabe - der skal vaskes ned og alt det der! Men jeg tager jævnligt en tur og rydder op og smider ud... selvom jeg hader at smide mad ud. Men lige pludselig er der krydderier og tørvarer, som er alt for gamle - selvom de jo sagtens kan holde sig længere end datoen siger! Men når man vil have det hele stående og kun laver mad til én... så går det alligevel galt!

    SvarSlet
  2. Kære Malou
    Du har da godt nok haft travlt,ih hvor jeg kender det med krydderier,og meget andet, for den sags skyld, jeg syntes aldrig der er plads nok.
    Jeg kunne vist også godt se at få købt et eller andet med kurve, til at få styr på det.
    Hvad gav du for rystebrød?
    Maden ser hyggelig ud idag,godt med dybbelse.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  3. Hej Nille
    Jeg har også gået LÆNGE og taget mig sammen til at gå i gang. Jeg havde heldigvis ikke så meget der skulle ud. Men du har helt ret, når man kun er en person og gerne vil ha´ noget variation så går der noget til for en. Jeg hjalp en veninde med at flytte for noget tid siden. Hun havde stadig krydderier, soya og mel som hun havde haft siden hun flyttede hjemmefra. I 1989!!! Vi skreg af grin efterhånden som der også dukkede bulede dåser, sært indtørret slik og noget der (måske) engang havde været et hvidløg frem fra skabet. Det glemmer jeg aldrig :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet
  4. Kære Vibeke
    Jeg er også totalt kvæstet nu. Men det var dejligt af få det gjort.
    Det er rigtig rart at have alle krydderierne i en kurv. Der er meget mere plads nu.
    Jeg tror jeg gav 27,95,- for brøddene i Kvickly ekstra. De er på tilbud i Irma i denne uge til 23,95,- så jeg skal ind og ha´ hamstret et par stykker.
    Det var dejlig nem mad. Jeg fandt et pommes frites jern i kvickly til 20 kr, så det skulle jeg lige prøve. Så havde jeg en undskyldning for at fråse i en kæmpe klat ketchup :-)
    Knus fra
    Malou

    SvarSlet
  5. Åh nej, det dér med bulede dåser og holdbarhed til engang i forrige årtusinde kender jeg alt for godt fra mine egne skabe og kasser i tidens løb - men det kommer vist ikke som en overraskelse for dig :)
    Vi har lige været i IKEA og købe gulv-til-loft skabe til køkkenet (som har ekstremt lidt skabsplads), så jeg håber, at det snart bliver velorganiseret (i stedet for at ligne en sønderskudt basar i Libanon i 1986...) OG SKJULT!
    Vi snaks :)
    Kram, Lisa

    SvarSlet
  6. Wauw, sikke en orden, Malou! Nu behøver du ikke at slå korsets tegn længere, for den orden er da en ren øjenfryd!
    Gid jeg kunne sige det samme, men det kommer - for det har jeg lovet mig selv.
    Ha' en dejlig mandag ;o)

    SvarSlet
  7. Kære Lisa
    Ja, jeg kan levende forestille mig at der er dukket nogle pænt spøjse ting frem fra dine gemmere :-)
    Det er min store ønskedrøm at få sådan et skab. Men det er der ikke plads til i mit lille køkken. Argh, så skal I på parforholdets store test - 'kan man samle et IKEA møbel uden at blive uvenner' :-)
    Ja, vi snaks
    Kram, Malou

    SvarSlet
  8. Hej Madame
    Tak, jeg er simpelthen så glad for det. Det tog mig rigtig lang tid at komme i gang, men pludselig tog det fart. Jeg har ellers ikke noget imod lidt 'hyggerod' men de skabe var bare for meget :-)
    Du kan jo starte blidt med et skab af gangen?
    Du må også ha´ en dejlig mandag.
    Kram

    SvarSlet
  9. Jeg foretrækker også køkkenskabe uden låger - man må godt kunne se, at et køkken bliver brugt! Jeg synes desværre tendensen i boligindretning går alt for meget i mod, at alt skal være klinisk. Det bliver hurtigt lidt hospitalsagtigt og ubeboet at se på.

    SvarSlet
  10. Hej Belle
    Nice, så er vi på samme hold.
    Du har helt ret, de strømlinede spartanske tendenser fylder de fleste hjem med en anonym kedelighed.
    Jeg hader kliniske omgivelser og dyrker marskandiser looket overalt :-)
    Malou

    SvarSlet
  11. Hej Malou
    Vildt god idé med at pille lågerne af. Det ser bare hyggeligt ud, når man kan se det hele.
    Min store drøm er et kæmpe spisekammer - ren paradis med masser af hylder til alle de gode sager.
    Kan godt forstå, at du er glad for at få ryddet op og flyttet rundt. Det giver en skøn følelse bagefter. (og mig en lille smule dårlig samvittighed;o))
    Hilsner fra Hanne

    SvarSlet
  12. Hej Hanne
    Jeg er også rigtig glad for at jeg pillede dem af. Det er også min store drøm med et spisekammer, men det er min lejlighed alt for lille til. Det var så rart at få ryddet op, men jeg skulle nok have taget det af flere omgange. Du kunne jo starte med et skab af gangen :-)
    Glad hilsen
    Malou

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...