I dag bliver en god dag. Det kan jeg allerede mærke nu. Med morgenmaden i maven, te på kanden og dagens opgaver planlagt. I dag fik jeg min yndlings morgen-spise, som dog blev 'pimpet' lidt. Det er super nemt at lave havregrød i microen. 1 dl gryn og 2 dl vand blandes i en skål og køres 90 sek på fuld effekt. Røres med 1 knsps salt og serveres med valgfri topping.
Havregrød m/æbletern, ahornsirup & kanel
Så kom bare an fredag, jeg er klar!
Kære Malou
SvarSletDet kan da godt være, at havregrød med det tilbehør, kan få mig til at prøve, for det ser da godt ud, du ved, havregrød med mælk er altså ikke særlig interessant,og mælk, - får jeg det ikke bedre af, men den der, kunne jeg nu godt finde på at prøve, hvis det ikke går, - så er mine høns vilde med havregrød!
Jeg har det første rystebrød til hævning, jeg måtte nu også bruge en dejskraber til at få det godt blandet, - men det hæver perfekt.
Jeg har ikke fået varerne fra Årstiderne endnu, men de kører jo også til kl.17.
Du milde, hvor ser de Sværdfisk skiver godt ud, det glæder jeg mig til, strukturmæssig, ligner det tunfisk.
Knus fra
Vibeke
Kære Vibeke.
SvarSletHavregrød med mælk, nej tak. Der skal efter min mening frugt og eller 'knas' til. Jeg havde bare hverken mandler eller nødder i huset. Det er også først inden for de sidste par jeg er begyndt at spise havergrød, før kunne jeg ikke få det ned. Godt du kan fodre dine høns med det hvis det ikke dur :-)
Jeg er spændt på hvad du syntes om brødet, bare du ikke forsøger at skære i det før det er kølet helt af. Det er helt umuligt.
Mine kasser er lige kommet og jeg er ved at pakke dem ud nu. Jeg håber da ikke at du skal vente for længe.
Uhm, sværdfisk. Det er en af havets 'bøffer'.
Knus fra
Malou
Kære Malou
SvarSletJa og de ligner bøffer, det gør ikke noget, at jeg skal vente på varerne, jeg har fået mit køleskab ryddet op og gjort rent, og pakket ud fra Torvet og Skagensfood.dk, jeg fik det skønneste friske Franske estragon fra Torvet.dk, med en duft uden lige, jeg mente jeg havde bestilt det i en potte, men jeg fik et bundt, så nu vil jeg proppe en masse ned i en koldpresset jomfrurapsolie, så jeg kan få olie til dryppe fisk og salater med.
Kærligst
Vibeke
Kære Vibeke.
SvarSletDer er heller ikke noget som duften af estragon. Det er en super idé at lave en krydderurteolie af det. Der er karse i KUKassen, det står og dufter på køkkenbordet mens det hiver mig tilbage til barndommens æggemadder. Sikke nogle 80´er minder den duft rummer :-)
Jeg tror jeg vil bruge lidt af det til rødfisken i aften.
Knus fra
Malou
Kære Malou
SvarSletNu er kasserne kommet, frugtkassen er rigtig fin, grønsagskassen er desideret kedelig. Det eneste jeg syntes der er interessant, er sødekartofler.
Hvad syntes du, er du tilfreds?
Knus fra
Vibeke
Mmmm, det ser godt ud :-)
SvarSletWauw, sikke en morgenmad! Du har rigtig gang i fusionskøkkenet - det lyder virkelig lækkert! Og sundt er det også og fyldt med gode fibre.
SvarSletEr du ikke bange for dårlige stråler fra microen? Det har læst om hos Alun.dk ...
Hej Vibeke.
SvarSletJeg syntes at grøntsagerne er so-so i dag. Jeg skulle vist ha´ holdt mig til dogmekassen. Men jeg prøver at få det bedste ud af det, bogstaveligt talt :-)
Knus fra
Malou
Hej Birthe.
SvarSletDet var også bare guf.
Det er skam dig og Samvirke der inspirerede mig til at få gang i grøden igen :-)
Glad hilsen
Malou
Ih tak Madame, det var også en super morgenmad. Jeg begynder først at tænke på mad igen nu.
SvarSletJeg har læst en del om microbølger, men har alligevel besluttet mig for at jeg vil bruge ovnen. Det skåner mit håndled og jeg skal ikke bakse med tunge gryder. Så det er sådan lidt med 'gyngerne og karrusellen' på.
Glad hilsen
Malou
Kære Malou
SvarSletJa selvfølgelig, skal vi nok få noget ud godt ud af det,men jeg kom nu til at grine lidt af den enlige citron, når jeg køber ind, køber jeg 5 citoner og 5 lime, karsen dufter, som du siger, den står i min bakke sammen med bredbladet persille, mynte, purløg og timian, der kommer hele tiden friske urter derned, når jeg ser en potte, jeg elsker at se og dufte det. Det runde spidskål, var lidt slapt i de yderste blade, det er jeg ved at give nyt liv, i en plastikpose med vådt køkkenrulle.
Brødet er kommet ud af ovnen og står til afkøling, det ser godt ud.
Kærlig hilsen
Vibeke
Kære Vibeke.
SvarSletHa ha, ja så er det en lille skaldet citron du har fået.
Det var et godt tip med kålen, det har jeg aldrig hørt om før. Det skal straks prøves.
Ummm, så dufter der dejligt af friskbagt brød hjemme i dit køkken.
Knus fra
Malou
Det gør jeg også med salat, nu var hovedet ret stort, så jeg plukkede en del af de yderste blade af, de kom løs i posen, bare husk at posen ikke må stå åben, men der må gerne være lidt luft i posen.
SvarSletDet virker såmen ligesom de der dyre skåle fra Tupperware, de har en salatskål, der koster en bondegård med dyr.
Knus Vibeke
Jeg elsker faktisk også havregrød, til hverdag er jeg ikke så flink til at få spist om morgenen, fy fy, men i weekenden der står den også på havregrød med mandler og frugt.
SvarSletgod weekend
Du er så snu Vibeke. Det er et rigtig godt fif. Flere af dem, tak :-)
SvarSletKnus fra
Malou
Hej Pernille.
SvarSletDet er også bare lækker morgenmad. Hvad for noget frugt spiser du til?
Også god weekend til dig.
Glad hilsen
Malou