mandag den 16. februar 2009

Okker-blogger-yummi-skokker....

Jeg orkede ikke at lave mad i går, men har gjort mit bedste for at skrabe mig sammen til at gøre det i dag. Det er blevet til en suppe inspireret af den her. Dog med et andet mængdeforhold. Små ristede spegepølsetern i stedet for bacon. Porre i stedet for løg og ingen fløde, men mælk. Bouillionen jeg brugte er fra Herbamare.

Jordskokker, kartofler, persillerødder og porrer.

Sjovt nok har jordskokker også været på listen af tidligere 'hade-grøntsager'. Jeg fik dem serveret som barn, totalt udkogte og konsistens-forladte, med ordene: "De er ligesom kartofler". Nix nej, det er de så ikke lige. Og det er der den gik galt, og den negative kobling opstod. Lad dog være med at 'sælge' børn noget nyt under påskud at af det smager som noget de kender i forvejen. Det kan jo ende med et tillidsbrud :-)

Mange år senere genopdagede jeg så heldigvis den lille knold. En saftig og sprød lille lækkerbisken med en fin nøddeagtig aroma. Super lækker rå i salater, ovnbagt m/parmesan drys eller her som suppe. 

Topping af sprødstegte pølsetern (hanegal), porretop & ristede mandler.

Klar til indtagelse!

8 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud, jeg har de "nøddeknolde" i haven, når man har sat dem en gang, bliver de ved med at komme, hvis man ikke får alle knoldene op, jeg syntes det er en pragtfuld grøntsag.
  Mvh. Vibeke

  SvarSlet
 2. Tak, det blev også ret lækkert. Dog kunne den godt have trukket lidt mere syre.
  Åh ja, de er ikke sådan lige til at slippe af med når de først er plantet.
  Igen, dejligt med alt det guf du har i haven.
  Mvh Malou

  SvarSlet
 3. Det ser bare så lækkert ud! Hjemme hos os er vi også rigtig glade for jordskokker, vi spiser dem gerne rå i salater med æble og peberrod - det er en dejlig grøntsag, som alt for få kender :D

  SvarSlet
 4. Ser godt ud ! Er nok et af de mennesker der ikke er specielt vild med jordskokker..Kan bedst lide dem rå, som du beskriver- i en salat :-)

  SvarSlet
 5. Tak, Madame. Jeg har heldigvis lidt tilbage til frokost. De er altså også til at foretrække rå, de hae et helt specielt 'crunch´. Oh, peberrod - det må jeg prøve ved lejlighed. Lad os håbe at det er en grøntsag på fremgang :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 6. Tak Miri, jeg syntes også at råt er godt. De har en helt specielt lækker sødme og saftigt bid. Og så hedder de Sunchokes på engelsk, det kan man næsten ikke undgå at blive glad over :-)
  Mvh Malou

  SvarSlet
 7. Mmm, hvor ser det godt ud :)

  SvarSlet
 8. Hej Birthe.
  Tak, det er også en rigtig lækkerbisken :-)
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...